Λεύκανση

Αποτελεί ίσως την πλέον δημοφιλή διαδικασία της αισθητικής οδοντιατρικής, που συμβάλλει σημαντικά στην αλλαγή του χρώματος των φυσικών δοντιών, βελτιώνοντας σημαντικά την εικόνα τους.

Πρόκειται για μία απολύτως ασφαλή διαδικασία, που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία, αρκεί να εφαρμοστεί από τον οδοντίατρο ή τον ίδιο τον ασθενή, απαραίτητα κάτω απο ιατρική καθοδήγηση. Δεκάδες προϊόντα που υπόσχονται φωτεινό χαμόγελο κυκλοφορούν προς πώληση στο διαδίκτυο, που πέραν της αμφίβολης αποτελεσματικότητάς τους, είναι πιθανό να ενέχουν κινδύνους για τα δόντια και τα ούλα. Είναι απολύτως απαραίτητο, ακόμη κι αν θέλει κάποιος να δοκιμάσει την ποιότητά τους, να συμβουλευτεί πρώτα τον ιατρό που θα μπορεί να ελέγξει τη σύνθεσή τους (εάν αυτή καταγράφεται) και θα συμβουλεύσει για την εφαρμογή τους.

Ποιους αφορά

Κληρονομικοί παράγοντες, εξωγενή αίτια, όπως κάπνισμα και χρωμογόνες τροφές ή ροφήματα, ηλικία, υποκείμενα νοσήματα και χρόνια χορήγηση φαρμάκων (πχ. τετρακυκλίνες), μπορεί να επηρεάσουν το χρώμα των δοντιών κάνοντάς το πιο σκούρο.

Ο οδοντίατρος είναι αυτός που θα αποφανθεί αν ο ασθενής μπορεί και σε ποια χρονική στιγμή, να προχωρήσει σε λεύκανση. Υπάρχουν άνθρωποι που θα πρέπει να αναβάλλουν τη λεύκανση για αργότερα, όπως γυναίκες σε φάση εγκυμοσύνης ή θηλασμού, ασθενείς με υπερευαισθησία, αλλεργία στο υπεροξείδιο του υδρογόνου ή του καρβαμιδίου (υλικά λεύκανσης) καθώς και άτομα με πολλαπλές προσθετικές εργασίες ή διαβρώσεις που δεν έχουν αποκατασταθεί.

Η λεύκανση μπορεί να γίνει με αρκετούς τρόπους, εξατομικευμένους, αναλόγα με το περιστατικό. Στο ιατρείο, στο σπίτι, με ειδικές λάμπες, με ειδικούς διαφανείς νάρθηκες, με υλικά διαφορετικών συγκεντρώσεων σε λευκαντικούς παράγοντες ή με συνδυασμό των παραπάνω.

Μετά τη λεύκανση

Τα καλά αποτελέσματα της λεύκανσης μπορεί να διατηρηθούν επί μακρόν αν τηρούνται οι σωστοί κανόνες στοματικής υγιεινής, αποφεύγονται τροφές που χρωματίζουν τα δόντια αλλά και επιβλαβείς συνήθειες, όπως το κάπνισμα. Για τη διατήρηση μιας ικανοποιητικής εικόνας, κρίνεται απαραίτητη αναμνηστική συνεδρία, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Επικοινωνία

Ώρες Ιατρείου

Δευτ.-Τετ.-Παρ.: 09.00 - 15.00
Τρ.- Πέμ.: 13.00 - 20.00

Τηλ. ραντεβού: 210 6434000
epigon

Φιλοσοφία

Ένα φωτεινό, φυσικό, χαρούμενο χαμόγελο, τόσο σ’ ένα παιδί όσο και σ’ έναν ενήλικα, είναι ο στόχος και η κινητήρια δύναμη σε όλη τη διάρκεια της εργασίας μαζί του. Είναι η καλύτερη ανταμοιβή σε μία σύνθετη προσπάθεια και των δυο μας, πολλές φορές χρονοβόρα, ώστε να φτάσουμε σ’ αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με σεβασμό στις μοναδικές ανάγκες κάθε ανθρώπου που εμπιστεύεται τη στοματική του υγεία στους συνεργάτες μου κι εμένα, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε άνεση και φροντίδα σε όλο το διάστημα της θεραπείας του.